Dekanter Boa

Riedel

kr 7 999,00
På lager i 2 butikker: Sjekk hvilke

På lager i 2 av 13 butikker:

Breigata 5, Stavanger

Telefon: 51 93 94 00

Olav Tryggvasons gate 35, Trondheim

Telefon: 73528850

På lager i 2 av 13 butikker:

Breigata 5, Stavanger

Telefon: 51 93 94 00

Olav Tryggvasons gate 35, Trondheim

Telefon: 73528850

1 igjen på nettbutikklager
Dekanter Boa fra Riedel
Eksklusiv vinkaraffel med en vakker, slyngende utforming. Boa fra Riedel er et eksempel på når form og funksjon fungerer perfekt sammen. Takket være vakuumet som bygges opp inni karaffelen, går dekanteringen raskere og vinen blir luftet maksimalt. Riedel kaller metoden for «dobbel dekantering». De fleste viner, både røde og hvite, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha effekt, må vinen dekanteres. Det vil si, helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike grunner. Unge viner må ha kontakt med oksygen for å utvikles. Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som bygger seg opp under lagringen. Riedels munnblåste karafler produseres av dyktige håndverkere i Tyrol i Østerrike. Deres grundighet og ekspertise innen glassblåsing garanterer at karaflene oppfyller Riedels høye standard. Hver eneste karaffel er et unikt håndverk.   Slik dekanterer du Start med å skjære folien rett under flaskens hals og tørk åpningen med en serviett. Trekk ut vinkorken og lukt på den, for å forsikre deg om at vinen ikke er ødelagt. Hell deretter noen dråper i en ren glasskaraffel og snurr vinen i karaffelen for å fjerne uønskede lukter (dette kalles å envinere). Med rolige bevegelser heller du deretter resten av vinen i karaffelen, uten at bunnfallet følger med og blandes med vinen.
✔ Munnblåst karaffel fra Tyrol i Østerrike
✔ Flott gave til vinkjenneren!

Se produktspesifikasjon
 

Utvidet produktinformasjon

Riedel dekantere

Dekantering: En Kunstform for Vinelskere

Fra Riedel får du et bredt utvalg av håndlagde og maskinlagde karaffer som passer enhver stil. Riedels munnblåste karafler blir laget av profesjonelle glassblåsere i Tyrol i Østerrike. Deres nøyaktighet og ekspertise innen glassblåsing garanterer at karaflene oppfyller Riedels høye standard. Hver karaffel er et unikt håndverk.

De fleste viner, både røde og hvite, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha effekt, må vinen dekanteres. Det vil si, helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike årsaker. Unge viner trenger å komme i kontakt med oksygen for å utvikles. Riedel har perfeksjonert kunsten å dekantere unge viner med våre intrikate "dobbel dekantering"-produkter. Disse karafflene løsner tanniner, fremhever aromaene og øker nytelsen av vinen. Riedel sitt intelligente design på karaffelen gjør at vinen blir luftet mens den beveger seg gjennom karaffelen. Formene inkluderer luftlommer som skaper et vakuum som suger oksygen inn i vinen mens den strømmer gjennom karaffelen. Enhver vin som ville ha nytte av aldring, vil ha nytte av dekantering. Tradisjonelt ble kun modne rødviner dekantert for å skille ut sedimenter og tartratkrystaller, også kjent som vindiamanter. Men også unge rødviner kan ha stor glede av dekantering. Ved å dekantere en ung vin blir smaken jevnere og rundere. Dette skyldes at eksponeringen for oksygen hjelper til med å brenne av sulfider i vinen, som er designet for å beskytte vinen under lagring. Ved å energisk helle vinen opp i en karaffel og lufte den grundig, vil du avsløre et større aromatisk uttrykk, samt mer karakter og kompleksitet.
Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som har bygd seg opp under lagringen. 

Perfekte karaffler for unge viner

Perfekte karaffler til eldre viner

Generelt

  • Merke: Riedel
  • Serie: Riedel dekantere ({{ productsBySeriesCount }} produkter)
  • Artikkelnummer: R-2013/01
  • Materiale: Krystall
  • Salgsenhet: Stk

Dimensjoner

  • Høyde: 350 mm
  • Volum: 196 cl