Hvilken-kokkekniv-trenger-du.jpg

Velg riktig kniv - våre beste tips!

Du trenger ikke mange kniver - men du trenger gode kniver. Heller få sylskarpe, godt vedlikeholdte kvalitetskniver enn skuffen full av sløve kjøkkenkniver til alle mulige formål. Unntak finnes det nok, men for de aller fleste av oss er det fire magiske kniver som dekker alle områder!

Kokkekniven - din beste venn

Øverst på listen står selvsagt kokkekniven. Her kan du med fordel be om å få prøve ut litt ulike modeller i butikken og finne ut hvilken størrelse som passer best for deg. Vanligvis er kokkeknivene mellom 16 og 21 cm, og har et høyt, lett avrundet blad slik at kniven kan vugge når du kutter. Velg en kniv som ligger godt i hånden, som er balansert godt og ikke føles verken baktung eller fremtung. Denne kniven blir din beste venn på kjøkkenet, og brukes til det aller meste, med unntak av å skjære frosne ting, brød eller filetering. Når du først har funnet din favoritt, må du huske å ta godt vare på den!

Kokkekniver

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}

Universalkniven - liten og snerten

En god nummer to er universalkniven også kjent som grønnsakskniv eller skrellekniv. Denne liker vi best når bladet er en 9-12 cm langt og den er spiss. Da kan den brukes til nærmest hva det skulle være, fra å skrelle frukt og grønt, finhakke hvitløk, urter og grønnsaker, snitte roser og skru ut skruer. Det siste skal man definitivt aldri bruke den til, vi bare sjekker at du følger med.

Universalkniver

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}
Wüsthof-brødkniv-Classic-Ikon-sort.jpg

Brødkniven - ukjente talenter!

Nummer tre på listen er brødkniven. Det er vel og bra at den produserer brødskiver - men brødkniven kan gjør mye mer! Selvsagt håndterer den alle brødskiver, rundstykker og pølsebrød du måtte sette den til, men i tillegg er lett buede varianten ypperlig til salater og til å smøre store baguetter eller dele kakebunner. Men husk - alle kjøkkenkniver skal vaskes for hånd og oppbevares riktig! Finn ut hvordan her.

Supre brødkniver

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}
Fiskefiletkniv-Wüsthof.jpg

Filétkniv - fordi det er umulig uten

For mange går det fint med 3 kniver. Men er du like glad i fisk som oss, er det én ting som er veldig vanskelig med kokkekniv eller universalkniv - og det er å filetere fisk. En god fiskefilétkniv med fleksibelt blad gjør det enkelt (enklere) å filetere uten å kaste mer enn nødvendig av hardt opparbeidet fangst. Alle som har prøvd å filetere fisk med brødkniv på hytta vet hva vi snakker om.

Fiskefilétkniver

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}

Selvsagt finnes det langt flere og mer spesialiserte kniver. Og skulle du få bruk for en østerskniv, tourneringskniv eller du blir varm i kinnene når du ser damaskstål kan vi naturligvis skaffe alt dette for deg ogs :)

Nøkkelord: Inspirasjon
Av: Gunhild Oterhals 16. sep 2019