Få det grønt og frodig med enkle triks!

Grønne-planter-blomsterkrukker.jpg

Ikke alle av oss er velsignet med store hager, drivhus eller grønne fingre for den saks skyld – men det betyr ikke at vi ikke kan få det grønt og skjønt hjemme med enkle grep! Vi har funnet frem noen gode tips til planter det er enkelt å holde (i live) i stuen og rålekre pidestaller, krukker og vaser som de kan bo i!

Menu-Wire-pot-base.jpg
Skagerak-Edge-potteskjuler.jpg
Lyngby-potteskjuler-urtepotte.jpg

Visst er det herlig med grønne planter inne. Ikke bare er de skjønne å se på, men de renser luften for oss, tilfører luftfuktighet og absorberer lyd – kort sagt skaper de et miljø det er godt å leve i. Hos Designforevig starter vi våren med Grønn Affære – hvor våre butikker skapes om med blomstrende inspirasjon i utstillinger og utvalg, perfekt for deg som leter etter tips til å lage et grønt hjem. 

 

Skap ulike høyder med pidestaller

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}

3 tips til planter som trives godt i stuen din!

Dersom du vil ha lettstelte planter, som gjerne blir boende noen år, kan det være et godt tips å velge grønne planter med tykke blader. Så kan du heller mikse inn noen hardføre sommerblomster i sesongen. Et ekstra tips utendørs er å plante blomstrende klatreplanter som Klematis inntil vintergrønne busker eller trær. Resultatet er utrolig flott og imponerende i blomstringstiden, og planten klippes ned og kommer tilbake neste år mens det vintergrønne får spille hovedrollen.

Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Stor og frodig grønn plante som krever lite stell og gjør mye ut av seg! Plassér den lyst, men gjerne et stykke unna vinduet. Gi den en skikkelig gjennomvanning etter den har fått tørke lett opp.

Vindusblad (Monstera delicosa)

Monstera er en av de mest takknemlige stueplantene vi kjenner til. Bladene fliker seg opp når de blir store, og er kjempelekre i en enkel glassvase når planten har noen ekstra å ta av. Sett gjerne Vindusblad et lite stykke unna øst- eller nordvendte vinduer, og gi den en dusj vann når du er i næheten!

Medaljong Calathe (Calathea Medallion)

Denne flotte, tette planten har mørkegrønne blader med dyp lilla underside som tar seg flott ut i en "stuejungel". Den er glad i indirekte lys, men hold den unna direkte sollys fra sørvendte vinduer, og pass på å gi den nok vann. Brune kanter eller flekker på bladene er tegn på for mye lys eller for tørr luft. Lett dusjing med vann kan hjelpe!

Stemning med lys

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}

Våre 4 beste stelletips!

 1. Dusj plantene i dusjen! Det høres kanskje merkelig ut, men mange grønne planter elsker en lang dusj en gang i uken. Dette renser bladene for støv, og gir samtidig en skikkelig rotbløyte. Sett på kaldt vann, og la plantene få stå og renne av seg.
 2. For vått eller for tørt? Det er ikke alltid så lett å vite om planten er for tørr eller for våt når den henger med hodet. Men stikk fingrene i jorden eller lirk av plastpotten for å sjekke. Du kjenner raskt om jorden er for tørr, men det hender også at planten står med røttene i vann, for eksempel fordi potten er tett. Lag i tilfelle hull i bunnen av potten så vann får renne ut.
 3. Hold avstand til vindu, peisovn og panelovnen. Ofte kan direkte sol eller veldig tørr luft fra panelovner ta livslysten fra de store, grønne plantene. Lyst, men noen meter fra vinduet er flott!
 4. Ha stor nok potte! Har favorittplanten bodd hos deg noen sesonger allerede? Da er sjansen stor for at den trenger en ompotting om den skal vokse videre og trives. Dette sjekker du enkelt ved å lirke av plastpotten. Har røttene fylt potten, og er kanskje til og med på vei ut av den? Da trenger den et nytt sted å bo. Velg en litt større potte, fyll opp halvveis med jord, sett planten i og fyll opp med ny og god jord. Vann forsiktig og gjerne nedenfra.

3 grønne Instagrammere som inspirerer!

Iittala_2018_Aalto_Aino_Aalto_Kastehelmi_Ultima_Thule.jpg

Ta med hagen inn!

Du trenger ikke gå langt for å finne elegante og lekre snittblomster! Ta en tur i skogen eller hagen - høye strå, bregneblader, vårblomster og grener er vel så flotte som langreiste buketter fra butikken. Vasen i munnblåst glass fra Iittala har du hele livet.

Grønn glede

 • -

  Tilbudspris:
  Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}
Nøkkelord: Inspirasjon
Av: Gunhild Oterhals 29. apr 2018