Helnorsk, bærekraftig og full av kjærlighet!

Nylig arrangerte Designforevig åpen designkonkurranse i samarbeid med ullvarefabrikken Røros Tweed med formålet å lokke frem norske designtalenter som kunne tolke temaet «feire kjærligheten». Vinnerbidraget er nå ferdig vevd på fabrikken på Røros, og viser at det er fullt mulig å produsere kortreist, nydelig og bærekraftig norsk design her hjemme!

Feire-Kjærligheten-special-edition-pledd-Røros-Tweed.jpg
Feire-Kjærligheten-special-edition-pledd-Røros-Tweed-back.jpg

Konkurransen fikk god oppslutning og over 120 spennende bidrag. Juryen, bestående av Røros Tweeds Øystein Digernes, designer Kristine Five Melvær og oss i Designforevig fikk en utfordrende jobb. Det er ingen tvil om at norsk design er i voldsom utvikling - ikke bare fikk vi utrolig mange knallgode bidrag, men også mange henvendelser om når resultatet skulle komme til butikk fra kunder allerede mens konkurransen pågikk.

Norsk design som varmer

  • -

    Tilbudspris:
    Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}
04-Krediteres-til-@_.maiken.jpg
08-Krediteres-til-@_.maiken.jpg
Pleddet er en hyllest til de som har funnet kjærligheten,
og til de som holder kjærligheten varm
Thomas Bull, designer
Thomas-Bull-designer.jpg
11-Krediteres-til-@_.maiken.jpg
13-Krediteres-til-@_.maiken.jpg

Foto: Maiken Økland

Vinnerbidraget i konkurransen ble levert av Thomas Bull, og har vært gjennom en tett prosess med tilpasning til Jaquardveving hos Røros Tweed. Vi synes vinnerbidraget er modig og uvant, både i fargevalg og mønster, samtidig som hans tolkning av temaet ga produktet en ekstra dimensjon.

 

- For å visualisere kjærlighet med et pledd ønsket jeg å bruke produktets egenskaper. En varme som omslutter deg på samme måte som kjærligheten. Grafisk tok jeg i bruk temperaturskiftet fra kjølig til varm. Der to søkende mennesker møtes, oppstår varmen. Der oppstår kjærligheten. Pleddet er en hyllest til de som har funnet kjærligheten, og til de som holder kjærligheten varm. - Thomas Bull, designer

Krediteres-@astridmvie-2.jpg
Krediteres-@astridmvie-1.jpg

Foto: Astrid M. Vie

Vinnerpleddet heter "Feire Kjærligheten" og selges i Designforevig-butikkene og i vår nettbutikken. Pleddet er en spesialproduksjon, og den første produksjonen er på kun 100 pledd. Vi i Designforevig ønsker å fremme norsk kvalitetsdesign og ikke minst kortreiste produkter gjennom vårt samarbeid med norske merker som Røros Tweed, og sender en stor takk til deg som handler hos oss og gjør dette mulig.

Nøkkelord: Inspirasjon
Av: Gunhild Oterhals 7. mar 2019

Mer fra Røros Tweed

  • -

    Tilbudspris:
    Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}