Norsk designuke

Denne uken er det Norsk Designuke i våre butikker, og vi lager fristende utstillinger med noen av designerne som hardt for å sette Norge på designkartet. Følger du oss på Facebook og Instagram kan du også vinne nye premier hver eneste dag hele uken. Bli med oss å feire norsk design!


Intro-Camilla-Pihl.jpg

Med duften av sitron

Camilla Pihl er en kjent norsk livstils- og interiørblogger som også har designet flere kolleksjoner for kjente aktører som Vita og Bianco. I 2018 inngikk hun et spennende samarbeid med den danske designeren Frederik Bagger om en egen kolleksjon duftlys. Camilla intensjon med serien er å gi energi og en mental boost gjennom friske dufter av citrus, eukalyptus, jasmine og mynte, og resultatet er trendy og stilrent. Lysene er produsert i England av naturlige soya- og mineraloljer av høy kvalitet som sikrer jevn brenning og en varig, deilig duft.

Frem til 30/04 får du -30% rabatt på hele kolleksjonen i alle våre butikker i anledning Norsk Designuke! Benytt muligheten til å sikre deg disse godbitene fra flinke Camilla. 

FB-by-Camilla-Pihl-duftlys-01.jpg
FB-by-Camilla-Pihl-duftlys-03.jpg

Intro-Anderssen-Voll-designerne.jpg

Varer i hundre år

Torbjørn Anderssen og Espen Voll startet sitt designstudio i 2009, og har levert mange designklassikere for merker som Røros Tweed og Menu. Tidløshet og bærekraft et stikkord for Anderssen og Voll, det er også kjernen i deres nye merkevare Nedre Foss. Sammen jakter de to designerne under eget brand på 'århundreproduktet', objekter som er ment å oppfylle sin rolle i et århundre både i funksjon og form. Det mest kjente produktet fra Nedre Foss er Ildhane, en skulpturell og lekker lysestake i støpejern.

For Røros Tweed har Anderssen & Voll flere kolleksjoner pledd. Denne våren lanserte de serien Picnic, pledd i nydelige farger i slitesterk norsk lammeull vevet på Røros. Med Picnic søkte designerne etter en viss letthet kombinert med en grov tekstur; et skikkelig brukspledd som er raffinert nok til å foldes fint oppi sofaen, men samtidig røft nok til å kunne slenges baki bilen. 

Ildhane-og-Glo-01.jpg
Røros-Tweed-Picnic-pledd-Anderssen-Voll-01.jpg
Røros-Tweed-Picnic-pledd-Anderssen-Voll-02.jpg
Røros-Tweed-Picnic-pledd-Anderssen-Voll-03.jpg

Intro-isbjørn-Eikund-Arne-Tjomsland.jpg

Fanget norsk fauna

Arne Tjomsland (1915-1970) var Norges svar på Kay Bojesen med sine sjarmerende små figurer av norske dyr i tre og hvalben. I starten laget han alle figurene selv, men etterhvert som etterspørselen ble stor, tok møbelprodusenten Hiorth & Østlyngen over deler av produksjonen. Arne hentet inspirasjon til sine design fra sin barndoms fortellinger om polfarerne og tilbrakte også mye tid på Zoologiske museum i Oslo hvor han far arbeidet. På den internasjonale håndverksmessen i München i 1957 fikk Arne Tjomsland den bayerske statsregjeringens gullmedalje for en kolleksjon menneske- og dyrfigurer i teak og palisander. I 1960 ble han tildelt sølvmedalje ved Triennalen i Milano for en fjellrype i hvaltann. 

I år har norske Eikund hentet opp igjen Arne Tjomslands første design: Isbjørnen i tre fra 1955. Isbjørnen lages nå i hvitlakkert or på Eikunds norske fabrikk, og 10% av inntektene går til WWF som arbeider for ville dyrs velferd verden over.

Eikund-isbjørn-arne-tjomsland.jpg

Designer-Kristine-Five-Melvær.jpg

Grafisk og fargesterk!

Kristine Five Melvær (1984) har en mastergrad i industridesign fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun kombinerer begge disipliner i arbeidene sine – alt fra møbler, belysning, tekstiler og grafisk design – og har vunnet en rekke priser innenfor begge fagfelt.

Kristine er en av våre mest populære designere på tvers av både landegrenser og merker. Hun designet HEYMATs første dørmatter som ble en umiddelbar suksess, og hennes forkjærlighet for klare farger og tydelige kontraster har ført til flere kolleksjoner for det populære merket. Heymats fokus på bærekraft og miljø er også et viktig argument for Kristine, og hennes siste kolleksjon Heymat+ kan brukes både ute og inne, og er produsert i 100% resirkulert plast. 

For Røros Tweed har Kristine designet puter og pledd i seriene Naturpledd, Åsmund, Mikkel, barneserien Melvin og nyheten Syndin. Her kommer også fargegleden for en dag, og disse myke nyhetene kan du oppleve i våre butikker nå!

Heymat+-dørmatte-Kristine-Five-Melvær.jpg
heymat_mix-meadow_kristinefivemelvær_kirstenvisdal_sofiebrovold.jpg
Røros-Tweed-Syndin-pledd-Kristine-Five-Melvær.jpg

Intro-Emilie-Stahl-Carlsen-designeren.jpg

Ungt og trendy

Emilie Stahl Carlsen er en ung designer, som i 2016 ble uteksaminert fra HiOA med en master i produktdesign. Emilie fanget raskt vår oppmerksomhet med sitt lekne design for det danske designhuset WOUD. Pidestallene Emilie har designet er stilsikre, med klare farger og et tidløst preg, og ble i 2017 kåret til årets accessories av Bo Bedres designpris. Emilie ble ved samme prisutdeling også kåret til årets nykommer.

Pidestallene fra WOUD kommer i tre ulike farger og størrelser, og kan styles i mange kule kombinasjoner med planter, som baroppbevaring eller til favoritlegoen på barnerommet. 

Woud-pidestal-Emilie-Stahl-Carlsen-3.jpg
Woud-pidestal-Emilie-Stahl-Carlsen.jpg
Woud-pidestal-Emilie-Stahl-Carlsen-2.jpg

Intro-Halvor-Bakke-2.jpg

Eventyrlig design

Halvor Bakke er hele Norges designer gjennom kjente TV-prosjekter som Eventyrlig Oppussing, Homspatruljen og Norges Styggeste Rom. Han har designet flere flotte produkter for Magnor Glassverk, som serviset Lerk og de populære lyktene og vasene i serien Rocks. 

Inspirasjonen til Rocks har Halvor hentet helt tilbake til istiden, fra sine mange turer til Mølen. Inspirasjonen til Rocks har Halvor hentet helt tilbake til istiden, fra sine mange turer til Mølen. Formen er hentet fra grove steiner fra istidens morener han har funnet i strandkanten. Resultatet er de enkle, men stemningsfulle lyktene og vasene som har blitt så populære.

Halvor-Bakke-Rocks.jpg
Halvor-Bakke-Rocks-1.jpg
Av: Gunhild Oterhals 22. apr 2019

Vi har stort utvalg fra norske designere!

  • -

    Tilbudspris:
    Ordinær pris: {{product.DiscountedPrice ? 'Før:' : ''}}