banner_brygg.jpg

Trendy øl og tradisjonsrik akevitt i riktige glass!

Hvorfor det er lurt å velge passende glass.
Det er selvfølgelig helt greit å åpne en flaske øl og drikke en kald pils rett ut av boksen på en varm sommerdag hvis du ønsker det. Men hvis du er ute etter den beste opplevelsen av smak – hjelper det godt med et skikkelig ølglass.

BRYGG_Uhnger_Magnor.jpg

Det er for eksempel ingen god idé å drikke øl av melkeglass, eller drikke melk av glasset du bruker til øl. Melk inneholder fett og danner en hinne på innsiden av glasset som gjør at ølet får mindre skum og aroma. Dette høres kanskje litt dramatisk ut, men melk i glasset gjør altså at ølet «dør». Derfor er det en god ide å ha egne glass til øl. 

Formen på glasset er også viktig for å få mest mulig smak og aroma ut av drikken du har gått til innkjøp av. Høye og slanke glass passer ofte best til lyst øl, mens fyldig øl passer bedre i en rundere form som holder på aromaen. 

BRYGG_Uhnger_Magnor_06.jpg

De perfekte øl- og akevittglassene for norske favoritter

BRYGG er Magnor Glassverks nye øl- og akevittserie designet av Sverre Uhnger og utviklet i samarbeid med ekspertise fra Arcus, St. Hallvards Bryggeri og Sentralen Restaurant. 

Serien passer godt inn i dagens øltrend. Det har gått folkesport i hjemmebrygging, samtidig som nye små og store bryggerier dukker opp med spennende teknikker, smaker, navn og etiketter. 

SverreUhnger_BryggOppland_02.jpg

Sverre Ungher

Sverre Uhnger har bakgrunn som møbelsnekker og er utdannet designer fra Kunst og designhøgskolen i Bergen og Aalto universitetet i Helsinki. Han er basert i Oslo siden 2011 og fokuserer på å lage produkter som føles naturlig for brukeren og hvor de iboende kvalitetene i materialene og produksjonsteknikkene er i fokus. Han har designet objekter for blant annet Mitab og Brdr. Krüger.

I tillegg til at glassene passer perfekt til norske akevitt- og øltyper, står kvalitet og estetikk høyt på stett. «Hvert ølglass er designet med to formål, se veldig bra ut og fremheve aroma og smak optimalt.» forteller Anders Roede fra St. Hallvards Bryggeri. Samlet gjør dette at glassene er en fryd for øyet og gode å holde i slik at du får en fantastisk opplevelse for alle sansene.

Formen på glassets klokke gjør at aromaene i ølet og akevitten det er beregnet for kommer tydelig frem. I tillegg påvirker glassets form og høyde hvordan akevitten og ølet treffer deg i munnen og dermed de ulike smakskjertelene på tungen.Alle glassene i Brygg-serien er nøye utviklet for å heve smaks- og luktopplevelsen av god akevitt og godt øl.
- Sverre Uhnger
BRYGG_Uhnger_Magnor_utvikling_15_lav.jpg

Riktig glass til riktig drikke

Akevitt er regnet som det nasjonale brennevinet i Norge. Om BRYGG OPPLAND kan Romain Jourdan fra brennevinsprodusent Arcus fortelle at «akevittglasset er utviklet med Gammel Oppland som referanseakevitt. Gammel Opland er lagret 2 år på sherryfat og har en rund og fyldig smak, noe som fremheves formen på glasset: rund klokke, trang hals og avrundet kant. I tillegg er glasset akkurat like høy som ølglassene og tar seg fint ut på bordet».

BRYGG_Uhnger_Magnor_utvikling_03_lav.jpg

Serien passer godt inn i dagens øltrend. Det har gått folkesport i hjemmebrygging, samtidig som nye små og store bryggerier dukker opp med spennende teknikker, smaker, navn og etiketter. 

BRYGG_Uhnger_Magnor_13.jpg
Hvert ølglass er designet med to formål, se veldig bra ut og fremheve aroma og smak optimalt.
Anders Roede, St. Hallvards Bryggeri
BRYGG_Uhnger_Magnor_utvikling_16_lav.jpg

Et av disse bryggeriene er St. Hallvards Bryggeri i Oslo som har vært med å utvikle Brygg-serien, som har hjulpet oss å sette riktig øl til riktig glass. Anders Roede fra St. Hallvards kan lære oss at «Det er stor forskjell på humledrevet, maltdrevet og gjærdrevet øl, og alle krever egne glass med ulike egenskaper.»

Nøkkelord: Inspirasjon Trender
Av: Linn Waage 4. des 2016
: